MOSZT

2014.08.03 11:33

 

Pécsvárad városa és a magánszínházak csapata nagy fába vágja a fejszéjét!

 

MOSZT - Magánszínházak Országos Színházi Találkozója néven egy hétig tartó fesztivál zajlott július 29-től augusztus 2-ig Pécsváradon. 

Pécsvárad több mint 10 éve szervez az augusztusi Szent István Napi ünnepségek keretei között nyári színházi előadásokat a Szent István királyunk alapította bencés monostor vár udvarában.

A vár hangulata, a romok természetes díszlete sajátos hangulatot árasztva növeli minden évben a színházi estek meghittségét. Az indulás óta 13 év telt el, a kiskamasz korból lassan serdülőkorba érő színház sok örömet szerzett, ám érezhetően változtatni kellett, hogy felnőtté válhasson. A változás igénye és Galambos Zoltán kezdeményezése szerencsésen találkoztak, így közös erővel elindult a Magánszínházak Országos Színházi Találkozójának megszervezése.

 

A "moszt" szó szláv nyelvekben hidat jelent, a szervezők célja, hogy összekösse a színészeket és a nézőket, a pécsváradiakat és a vendégeket, a művészetet és a hétköznapokat.

 

És itt, a "Legyen MOSZT Pécsváradon" versenyprogramjában jelen voltunk mi is az „Oscar” című vígjátékkal a nyitónapon, július 29-én (20:30).

 

Nemcsak a város maga, hanem a szervezés, a lebonyolítás, a vendéglátás és mindenekelőtt a közönség volt csodálatos! Köszönjük a meghívást!!!

 

Forrás: Itthon.hu